geopathology

Comments

Thomas's picture

Click για περισσότερα

Ο όρος γεωπαθητικό πεδίο ή γεωπαθητικό στρές προέρχεται από την ελληνική λέξη «γαία» που σημαίνει Γή και το «πάθος» που σημαίνει ασθένεια.
Δημιουργείται στον οργανισμό, όταν διαβιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χώρους που έχουν γεωπαθητικά πεδία. Τα γεωπαθητικά πεδία οφείλονται σε γεωακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων. Η δημιουργία αυτών των πεδίων συνήθως οφείλεται σε:

– Υπόγεια ρέματα, λιμνάζοντα νερά, ρήγματα στο έδαφος.
– Διασταυρώσεις ενεργειακών δικτύων (Hartman, Curry, Benker κ.α.).
– Υπόγειες κατασκευές όπως σήραγγες, υπόγεια.
– Εγκαταστάσεις με έντονα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία όπως τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
– Κάποια πετρώματα που εάν βρεθούν μεταξύ τους σε κάποια απόσταση (συνήθως τυχαία) δημιουργούν μαγνητικά πεδία.

Η επίδραση του γεωπαθητικού στρες μεταβάλλει τις φυσιολογικές συχνότητες σε κυτταρικό επίπεδο και ο οργανισμός οδηγείται σιγά–σιγά σε χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις.
Πρώτος ο Άγγλος επιστήμονας De Havilland το 1861 επισήμανε τους κινδύνους των γεω–ακτινοβολιών. Οι επιστήμονες που μελετούν το φαινόμενο, επισημαίνουν ότι τουλάχιστον το 80% των περιπτώσεων καρκίνου σχετίζονται με γεωπάθεια.
Έρευνα του διάσημου γεωπαθολόγου Ανδρέα Κοψίνα, η οποία διήρκεσε 50 περίπου χρόνια, απεκάλυψε ότι στο γεωπαθητικό στρες οφείλονται πάνω από 150 ασθένειες.
Μια πρώτη ένδειξη γεωπάθειας είναι ο κακός ύπνος, συνήθως κάθε πρωί ξυπνάμε κουρασμένοι ή κακοδιάθετοι και χωρίς ενέργεια.
Παραθέτουμε μερικές από τις ασθένειες που δημιουργούν τα γεωπαθητικά πεδία:
Αϋπνίες, κόπωση, πονοκεφάλους, αλλεργίες, καρδιακά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, ψυχικές διαταραχές, παθήσεις νεφρών και ήπατος, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτης, εντάσεις στις σχέσεις των ανθρώπων, εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, κ.α.
Είναι επίσης γνωστό και έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το «σύνδρομο άρρωστων κτηρίων» (WHO – Sick Building Syndrome).

Το σύνδρομο αυτό συχνά αναφέρεται ως υπεύθυνο για χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις και καταστάσεις.
Είναι γνωστό ότι το ανθρώπινο σώμα είναι δέκτης, καλός αγωγός της θερμότητας και του ηλεκτρισμού και φυσικά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ηλεκτρομαγνητικές μεταβολές.
H μεταβολή του γήινου μαγνητικού πεδίου από 7.80 Ηz που είναι περίπου η φυσιολογική τιμή πολλές φορές μεταβάλλεται, για παράδειγμα σε 200– 250 Ηz όταν διασταυρώνονται υπόγεια ύδατα σε βάθος από 100 έως 400 περίπου μέτρων.
Ο επιστήμονας Dr Ε. Jenny τοποθέτησε χιλιάδες ποντίκια σε τόπους με αρνητική γήινη ακτινοβολία, ενώ άλλα ποντίκια σε χώρους χωρίς πρόβλημα και παρατήρησε τις αντιδράσεις τους. Τα πρώτα ποντίκια προσπαθούσαν να «δραπετεύσουν» από τα κλουβιά τους, έχασαν γρήγορα βάρος, γεννούσαν λιγότερο και παρουσίαζαν μεγαλύτερη θνησιμότητα από τα ποντίκια της 2ης κατηγορίας.
Τα ποντίκια προσπαθούσαν να «δραπετεύσουν» γιατί ένιωθαν την αρνητική επίδραση που δέχονταν από τη Γη.
Τα ζώα είναι πολύ ευαίσθητα σε τέτοια πεδία. Σκυλιά, άλογα, πρόβατα, μεταξύ άλλων, έχουν πλήρη επίγνωση των αρνητικών γήινων ακτινοβολιών και πάντα αποφεύγουν μέρη επηρεαζόμενα από αυτές. Στο παρελθόν, για να κτίσουν σπίτι σ’ ένα λιβάδι, άφηναν τα πρόβατα να βόσκουν ελεύθερα κι έκτιζαν στο σημείο όπου ξεκουραζόταν το κοπάδι. Ήταν το καλύτερο μέρος για να ζήσουν!
Οι σκύλοι αποφεύγουν τους αρνητικά φορτισμένους χώρους, υπάρχουν κάποια άλλα ζώα όπως οι γάτες και οι μέλισσες που τους προτιμούν.

Τρόποι προστασίας από το γεωπαθητικό και ηλεκτρομαγνητικό στρες:
– Αποφύγετε την χρήση ηλεκτρικών κουβερτών και κρεβατιών νερού.
– Κλείστε τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται (και μην τις αφήνετε απλά στη θέση stand by.
– Επίσης καλό θα είναι να αποφύγουμε να χρησιμοποιούμε ασύρματα τηλέφωνα· προτιμήστε αυτό με το καλώδιο
– Τα κινητά τηλέφωνα να τοποθετούνται σε απόσταση από το κρεβάτι την ώρα του ύπνου και φυσικά με κλειστό το WiFi.
– Η χρήση κρυστάλλων και συσκευών που εξουδετερώνουν ή απορροφούν το γεωπαθητικό στρες.
– Ο σουγκίτης είναι το μόνο πέτρωμα που περιέχει φουλερένιο και λόγω αυτής της δομής είναι δυνατόν να αποτρέψει την δημιουργία γεωπαθητικών πεδίων.
Το γεωπαθητικό στρες είναι ο κοινός παρονομαστής στις περισσότερες περιπτώσεις σωματικών και ψυχικών ασθενειών.

Του Rolf Gordon.