karmic

Comments

Nickos's picture

Αναλύω καρμικά ωροσκόπια και θαυμάζω με πόση σοφία ανταποκρίνεται η αστρολογία στην εξέλιξη της ψυχής του ανθρώπου δια μέσω της γνώσεως των αιτιών τα οποία μας φέρνουν και μας ξαναφέρνουν αμέτρητες φορές σε τούτη εδώ τη γη.
Αναρωτιόμαστε καμμιά φορά, μα γιατί εν' όσω είναι τόσο εμφανή κάποια πράγματα δεν τα βλέπει κάποιος. Και η απορία αυτή παραμένει άλυτη. Άλλες φορές αναρωτιόμαστε γιατί κάποιος αντιδρά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αφού εμφανώς ζημιώνει τον εαυτό του. Και πάλι ικανοποιητική απάντηση δεν παίρνουμε. Άλλες πάλι φορές βλέπουμε ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις ολότελα καταστροφικές για τον εαυτό τους, που δεν θα έπαιρνε ακόμα και ένα μικρό παιδί, και απορούμε πώς μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι και τυφλοί απέναντι στη βοώσα πραγματικότητα.
Αναρωτιόμαστε ακόμη γιατί κάποιος αναζητά τη γνώση σε λάθος δρόμους, όταν στην αναζήτησή του, του δόθηκε ένα αμυδρό φως των νόμων που διέπουν την εξέλιξη της ψυχής που υποσημαίνεται από την αστρολογία και μάλιστα την καρμική.
Αν όμως μελετήσουμε την καρμική έλευση του ατόμου αυτού, φωτίζονται όλες αυτές οι απορίες. Όταν σου προσφέρεται η γνώση, με όποιον τρόπο, με ένα βιβλίο, με ένα άκουσμα, με ένα ενύπνιο ή με έναν άνθρωπο που έρχεται στη ζωή σου, μη την αποποιείσαι. Διότι επιβραδύνεις την εξέλιξή σου παθαίνοντας ξανά και ξανά εκείνα που τώρα σε κάνουν δυστυχή.
Το να αφήσεις δυναμικά τον εαυτό σου στα χέρια ενός που έχει κάποια γνώση, είναι υπέρβαση του εγωισμού σου να απεκδυθείς την άγνοια και να ενδυθείς τη γνώση του καρμικού σου προορισμού, που δεν είναι άλλος από την εξέλιξή σου. Γι' αυτό ο θείος Ορφέας δίδασκε: «Διαλογίσθητι τὰ κατὰ σεαυτὸν διὰ νὰ ἀνυψωθῇς εἰς τὴν οὐσίαν τῶν πραγμάτων, εἰς τὴν μεγάλην τριάδα ἡ ὁποία σπινθηροβολεῖ εἰς τὸν ἄμωμον αἰθέρα. Ἀνάλωσον τὸ σῶμα σου διὰ τοῦ πυρός της σκέψεως, ἀποσπάσθητι τῆς ὕλης, ὅπως ἡ φλὸξ ἐκ τοῦ ξύλου τὸ ὁποῖον κατατρώγει. Τότε τὸ πνεῦμα σου θὰ ὁρμήσῃ ἐλεύθερον εἰς τὸν καθαρὸν αἰθέρα τῶν αἰωνίων αἰτίων, ὅπως ὁ ἀετὸς ἐξορμᾶ πρὸς τὸν θρόνον τοῦ Διός».

Πρώτα θα πω λίγα εισαγωγικά λόγια για το πώς πρέπει να επιλέγονται οι σημαντικότεροι σημειοδότες της καρμικής ερμηνείας ενός ωροσκοπίου, και γενικώτερα κάθε αστρολογικής ερμηνείας, παρ' όλο που αυτό δεν αφορά τους πολλούς παρά μόνο εκείνους που με εμβρίθεια ασχολούνται με αυτή την επιστήμη. Εκτός τούτου όμως, μια τέτοια εισαγωγή τη θεωρώ αναγκαία διότι πρέπει να καταδεικνύεται με κάθε τρόπο ότι η αστρολογία δεν είναι μια απλή μαντική τέχνη, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Φιλοσοφία και τη Μεταφυσική, όπως τη δίδαξε ο Πυθαγόρας, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Ηράκλειτος κ.ά.

Όπως όλα τα πράγματα στο σύμπαν συμπλέκονται μεταξύ τους και έχουν μια αρμονική συνέχεια, έτσι και η ζωή και ο θάνατος, έχουν με όμοιο τρόπο μια αρμονικά συμπλεκόμενη συνέχεια, με την κατανόηση της οποίας συντομεύουμε το μακρύ ταξίδι της εξελίξεώς μας. Όπως είναι γνωστό ο αριθμός 12, που την έκφρασή του εκτός των άλλων, βρίσκουμε στη διαίρεση του ζωδιακού και των οίκων, είναι ο αριθμός του σύμπαντος, και είναι εκείνος ο αριθμός που επιστρέφει στην τριάδα άνευ της οποίας η μονάδα είναι ακατανόητη.

Γι΄ αυτό ο Σμαράγδινος Πίνακας αποτελείται από 12 προτάσεις, η δε πρώτη προτροπή αυτού εμπεριέχει την τριάδα: «Εἶναι ἀληθέστατον, ἀψευδέστατον, βεβαιότατον». Η μελέτη λοιπόν των 12 ζωδίων είναι ο αδιάψευστος δρόμος της κατανοήσεως των νόμων που διέπουν το σύμπαν και συνεπώς την έλευσή μας στη ζωή και την αποχώρησή μας από αυτήν. Όπως είναι γνωστό όλα τα πράγματα κινούνται διαγράφοντας κύκλους, επομένως την ίδια κυκλική κίνηση ακολουθεί και η ψυχή στην μακρά εξελικτική της πορεία. Στον κύκλο, η αρχή και το τέλος συμπίπτουν. Έτσι το τέλος είναι η αρχή και αντιστρόφως, η αρχή είναι και το τέλος.

Εφ' όσον λοιπόν η ακμή του πρώτου οίκου δείχνει την αρχή της ενσαρκωθείσης ψυχής, ήτις είναι εντελέχεια η πρώτη σώματος φυσικού δυνάμει ζωήν έχοντος, κατά τον Αριστοτέλη, η πρώτη μοίρα του πρώτου οίκου είναι η τελευταία του 12ου. Άρα ο δωδέκατος οίκος σημειοδοτεί την προηγούμενη ενσάρκωση, η συνέχεια της οποίας σημειοδοτείται από τον πρώτο. Επομένως, ο δωδέκατος μας δείχνει την συσσωρευμένη εμπειρική γνώση του παρελθόντος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αντιπροσωπεύει δηλαδή το κάρμα, όπως αυτό είναι διαμορφωμένο ακριβώς πριν από τον Ωροσκόπο (τη γέννηση), ενώ παράλληλα δείχνει πώς αξιοποίησε το υποκείμενο τα ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά του στην προηγούμενή του ενσάρκωση.

Οι ευνοϊκές όψεις που αφορούν τον εξουσιαστή του δωδεκάτου οίκου, ή τους εν αυτώ πλανήτες αποκαλύπτουν τα οφέλη της προηγούμενης ζωής. Οι δυσμενείς όψεις υποδηλώνουν τη φύση του κάρμα που τώρα απαιτεί την προσοχή για την ανέλιξη του υποκειμένου. Οι πλανήτες που ευρίσκονται στο δωδέκατο οίκο του κάρμα, περιγράφουν την προσωπικότητα που είχε το υποκείμενο στην προηγούμενη ζωή.

Όπως παρατηρούμε στο ωροσκόπιο που εξετάζουμε, ο 12ος φιλοξενεί 4 πλανήτες, μεταξύ δε αυτών τη Σελήνη και τον Κρόνο, που σημειοδοτούν αντίστοιχα το υποσυνείδητο και το παρελθόν. Παράλληλα ο Ουρανός, εξουσιαστής του 12ου, είναι από κάθε άποψη δυσμενής, αφού σχηματίζει αντίθεση με τον Κρόνο και τον Ήλιο, τετράγωνο με το Δία και βεβαίως σύνοδο με τον Πλούτωνα που σημειδοτεί την αναγέννηση και τον μετασχηματισμό.

Ας αναλύσουμε όμως εν συντομία αυτά τα στοιχεία. Η θέση του Κρόνου, σημειοδότη του κάρμα στο γενέθλιο χάρτη, είναι από τα πλέον σημαντικά στοιχεία για την εξέταση των δυνατοτήτων που αποκτήθηκαν σε παλαιότερες ενσαρκώσεις. Η θέση του λοιπόν δείχνει τον τομέα της ζωής όπου θα βιώνεται συχνά ο πόνος και η απογοήτευση. Είναι με άλλα λόγια η θέση όπου καταγράφεται το αποθηκευμένο κάρμα και όπου καταφανώς αναφέρεται η ευθύνη των παρελθόντων πράξεων.

Ο Κρόνος σημειοδοτεί έναν ισχυρό δείκτη διπλής καρμικής αποπληρωμής όταν αυτός είναι τοποθετημένος στο δωδέκατο οίκο, διότι τόσον αυτός ο πλανήτης όσον και ο δωδέκατος οίκος, όπως προελέχθη, διέπουν το κάρμα. Αυτή η τοποθέτηση έχει την τάση να δείχνει μια βεβαρημένη ή μοναχική ύπαρξη στην προηγούμενη ζωή. Οι υποσυνείδητες πληγές του παρόντος είναι αποτέλεσμα καρμικών ενοχών.

Ο Κρόνος στο δωδέκατο οίκο σημειοδοτεί ιδιαίτερη προσοχή σε υποσυνείδητους φόβους βαθιά κρυμμένους, ειδικά αν ο Κρόνος είναι αποδέκτης αρνητικών όψεων εκ μέρους άλλων πλανητών, όπως και είναι στο προκείμενο ωροσκόπιο.

Έτσι λοιπόν ό Κρόνος στο 12ο οίκο δείχνει ότι ο πόνος θα προέλθη από μυστικούς εχθρούς, από τιμωρίες, περιορισμούς, δοκιμασίες, νοσοκομεία, μοιραίες δυσμενείς καταστάσεις, ενέδρες και συνωμοσίες που θα προκαλέσουν βλάβη είτε με φυσικά είτε με μεταφυσικά μέσα κάτι που ισχυροποιείται από το τετράγωνο που δέχεται η Σελήνη από τον Ποσειδώνα. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά της αναγεννήσεως διά της δοκιμασίας. Γενικά η θέση αυτή δρα αρνητικά στη ζωή του υποκειμένου και το προετοιμάζει για μεγάλες και ασυνήθεις εντάσεις και δοκιμασίες.

Τα ίδια χαρακτηριστικά προσκτώνται και από τη θέση του Κρόνου στους Ιχθύς η οποία είναι γενικά δυσμενής, διότι προσδίδει αστάθεια χαρακτήρος, μεταβλητότητα με τρόπους ειλικρινούς ανθρώπου, δημιουργία πολλών εχθρών, ψευδών φίλων και σκληρής κριτικής. Η απομόνωση, οι καταδιώξεις και οι διαψεύσεις των ελπίδων είναι συνήθη χαρακτηριστικά. Στο γάμο παρατηρείται ατυχής εκλογή, ακολουθεί δε δυσαρμονική συμβίωση και δυστυχία, με συχνή κατάληξη τη διάζευξη, λόγω δυσαρμονίας χαρακτήρων.

Οι ευμενείς γωνίες είναι δυνατόν να αναιρέσουν τις τάσεις αυτές τα τελευταία χρόνια της ζωής, ένεκα βελτιώσεως του χαρακτήρα, πράγμα που παρέχει μια σχετική ανακούφιση στο δύσκολο και σκληρό δρόμο που διήνυσε το υποκείμενο. Η παρατήρηση αυτή ισχύει για όλα τα ζώδια, δεδομένου ότι ο Κρόνος διάκειται εχθρικώς προς τη νεότητα και γενικά σε κάθε νέο, αφού αντιπροσωπεύει τη γηραιά ηλικία. Επομένως ο Κρόνος, ως πλανήτης του κάρμα, φαίνεται να δρα με έναν σκληρό και άτεγκτο τρόπο στη ζωή του υποκειμένου. Στη συνέχεια βεβαίως θα δούμε τους λόγους. Στην περίπτωσή αυτή ο Κρόνος δεν δέχεται ευμενείς όψεις.

Όταν ο Κρόνος δέχεται αρνητικές όψεις από άλλους πλανήτες, είναι ενδεικτικό ότι οι φόβοι των παρελθόντων ζωών τείνουν να εμποδίζουν το υποκείμενο να εκφράσει την ιδιαίτερη φύση του Κρόνου με εποικοδομητικό τρόπο. Έτσι προσδίδεται αμέλεια ή κακή χρήση των δυνατοτήτων της ψυχής, και υπέρμετρος εγωισμός, χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν στην προηγούμενη ζωή και μεταφέρονται στην παρούσα.

Πράγματι στο ωροσκόπιο αυτό, όπως προελέχθη, ο Κρόνος δέχεται πλήθος δυσμενών όψεων όπως σύνοδο με τον Ήλιο, τετράγωνο με το Δία και αντίθεση με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Δέχεται μόνο ένα τρίγωνο από τον Ποσειδώνα, για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα.

Η σύνοδος του Κρόνου με τον Ήλιο επιτείνει την ύπαρξη κρυφών εχθρών και τις δοκιμασίες που προέρχονται από αυτούς, καθώς και τις στερήσεις στη ζωή, ιδίως στον τομέα όπου ο Ήλιος είναι σημειοδότης στο γυναικείο ωροσκόπιο, δηλαδή στον τομέα του γάμου και γενικώτερα της συναισθηματικής εκφάνσεως. Αυτή η επίδραση σκληραίνει τα ψυχικά χαρακτηριστικά στον τομέα αυτόν αφού η φύση του Κρόνου συρρικνώνει την εμπιστοσύνη και δεν επιτρέπει στο υποκείμενο να αφεθεί ελεύθερα στις σχέσεις, αφού η φοβία του παρελθόντος δημιουργεί τέτοιους περιορισμούς και ανασφάλειες, ώστε να το αναγκάζει να αποδιδράσκει από τις σχέσεις αναπτύσσοντας με τον τρόπο αυτό μια είδους άμυνα και προστασία την οποία υποστηρίζει με εξαιρετική ισχυρογνωμοσύνη (κρόνιο χαρακτηριστικό), και γενικά το κάμνει αμετάθετο στις απόψεις του και δύσκολα προσεγγίσιμο εσωτερικά, αφού αυτά τα χαρακτηριστικά κληρονομούνται από τον χαρακτήρα της προηγουμένης ενσαρκώσεως διότι ο Ήλιος του παρόντος 12ου ευρίσκεται στον 1ο της προηγουμένης ενσαρκώσεως.

Η θέση του Διός στον 3ο οίκο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστεί το υποκείμενο τις δυσμενείς σχέσεις με την πατρική εστία και το οικογενειακό περιβάλλον που επεκράτησαν κατά την τελευταία ενσάρκωση, διότι ο Δίας του παρόντος 3ου είναι ο Δίας του παρελθόντος 4ου. Επομένως πρέπει η αποκατάσταση των ανισορροπιών αυτών να επέλθη δια μέσου της αναλύσεως, των λογικών συνειρμών και γενικώτερα με την αναζήτηση των αιτίων δια της λογικής, από την οποία πηγάζει η γνώση και η αποδοχή των ατομικών ευθυνών, χαρακτηριστικά του 3ου οίκου και των Διδύμων. Όμως, όπως καταδεικνύεται, ουδόλως ή μετά πολλής δυσκολίας μπορεί να επισυμβεί αυτό, δεδομένου ότι ό Δίας δέχεται πλήθος αρνητικών όψεων, εκτός από ένα τρίγωνο με τη Σελήνη, η οποία όπως είπαμε σημειοδοτεί το υποσυνείδητο, και είναι αυτή η όψη που δίνει ψυχική ευαισθησία και κάπως υπερκερνά τις δυσμενείς, όμως δεν αρκεί για να επιφέρει την ισορροπία τόσο στις σχέσεις όσο και στην ψυχική γαλήνη, αφού ευρίσκεται περιορισμένη στο 12ο και συγχρόνως είναι εμπεριεχομένη (intercepted). Παρ' όλο που το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα δεν επιτρέπει την αποκατάσταση των διαταραγμένων σχέσεών του υποκειμένου στην περασμένη ενσάρκωση με το οικογενειακό περιβάλλον, διότι δείχνει τις διαζευκτικές απολήξεις του γάμου και τη διασπορά της οικογένειας στη παρούσα ενσάρκωση, εν τούτοις η θέση της Σελήνης στον Υδροχόο προσδίδει ευγένεια και ιδεαλιστικές αντιλήψεις, με τάση προς τον αποκρυφισμό, το μυστικισμό και κάθε τι το παράδοξο και ασύνηθες.

Ας εξετάσουμε τώρα την αντίθεση του Κρόνου με τον Ουρανό. Αυτή η όψη προκαλεί σοβαρές εσωτερικές διαμάχες, περιορισμούς και ατυχείς αποφάσεις, καθώς και έλλειψη περιπτώσεων στις οποίες θα μπορούσε το υποκείμενο να προοδεύσει, δείχνει ακόμα την έλλειψη της αναγκαίας δυνάμεως προς εκμετάλλευση των εκάστοτε παρουσιαζομένων περιπτώσεων.

Ειδικότερα, ο Ουρανός στον 6ο παρόντα οίκο και στον 7ο της παρελθούσης ενσαρκώσεως, έχει να μας δώσει ένα πλήθος πληροφοριών για τις τάσεις του υποκειμένου, τόσον της παρελθούσης ενσαρκώσεως όσον και της παρούσης, αλλά και για το πως μπορεί να εξισορροπηθεί το κάρμα του παρελθόντος, το οποίο, όπως στη συνέχεια θα καταδείξουμε, έρχεται για δεύτερη φορά το υποκείμενο να εκπληρώσει, αφού δεν το κατόρθωσε στο παρελθόν.

Πρώτα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν ότι η ακμή του 12ου, (1ου οίκου της προηγουμένης ενσαρκώσεως) ευρίσκεται στον Υδροχόο. Αυτό μας δείχνει ότι τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου τα οποία ήταν αποτυπωμένα στο χαρακτήρα και την προσωπικότητα της παρελθούσης ενσαρκώσεως του υποκειμένου, και τα οποία δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί, να εκλεπτύνει και να αφομοιώσει ώστε να εξελιχθεί, καλείται στην παρούσα ενσάρκωση να τα αντιμετωπίσει και να τα διδαχθεί υπό τύπον μαθημάτων, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω στην εξελικτική πορεία της τωρινής αλλά και της επομένης ενσαρκώσεώς του.

Στην προηγούμενη ενσάρκωση, κατά την οποία ο Ουρανός ευρίσκετο στον 7ο οίκο, (6ος της παρούσης ενσαρκώσεως), έτεινε προς την ανάγκη του χαρακτήρα να αναμορφώσει το κατεστημένο, ενώ παράλληλα ο συμπληρωματικός τύπος του γάμου έμελλε να είναι τύπος Ουρανού. Όπως είναι γνωστό ο Ουρανός είναι η αρχή του αυτόνομου του άγραφου νόμου, του εκ των έσω υπαγορευομένου, του αυθορμήτου, της ελευθερίας των παραδόσεων και προκαταλήψεων, ο πλανήτης πέραν της ύλης, πέραν των ανθρωπίνων νόμων, και συνεπώς αυτά τα χαρακτηριστικά εκφράζονται με την πρωτοτυπία, τον αυθορμητισμό, την ανώτερη γνώση, τη διαίσθηση, την αναμόρφωση, την καταστροφή των πεπαλαιωμένων και την αναδημιουργία επί νέων βάσεων.

Αυτά τα χαρακτηριστικά όμως δεν αξιοποιήθηκαν στην περασμένη ενσάρκωση, διότι όπως προείπαμε, ο Ουρανός είναι ανάδρομος, βάλει με τετράγωνο τον Κρόνο, ενώ αμφότεροι οι πλανήτες είναι εμπεριεχόμενοι, και ως τέτοιοι δείχνουν μεγάλα άλυτα προβλήματα πολύ περασμένων ζωών ή των ιδιοτήτων που μεταφέρθηκαν από πολλές προηγούμενες ζωές, αφού δεν έγινε καμμία πρόοδος όχι μόνο στην περασμένη ζωή αλλά και παλαιότερα, πρόοδος η οποία καλείται τώρα να συντελεσθεί με τεράστια όμως δυσκολία και αμφίβολα αποτελέσματα, ένεκα των παραγόντων που προαναφέραμε.

Διότι η συνολική και επιτεταμένη δυσμενής τοποθέτηση του Ουρανού, εκδηλώνει και πάλι τα χαρακτηριστικά της προηγουμένης ενσαρκώσεως στους τομείς που σημειοδοτεί, όπως το πείσμα, την εκκεντρικότητα, την φιλεριστικότητα, την υπερφλυαρία, και εν πολλοίς τον αφύσικο και παράλογο χαρακτήρα, ο οποίος επί δυσμενών όψεων (όπως επί του παρόντος) προαγγέλλει μεγάλη αντιπαλότητα στη συζυγική διαβίωση, με εκρηκτικές εξάρσεις και διαζευκτικά αποτελέσματα.

Ένα άλλο σημείο, αν και αδύνατο διότι δεν πληροί κατ' απολυτότητα τον κανόνα, είναι ότι όταν ο ωροσκόπος και ο Ήλιος συμπίπτουν στο αυτό ζώδιο υποδεικνύουν ότι το υποκείμενο δεν είχε κάμει εξελικτική πρόοδο δια μέσου των ιδιοτήτων του ζωδίου αυτού κατά το παρελθόν. Τώρα είναι πλέον υποχρεωμένο να εργάζεται στην παρούσα ζωή για την αποπληρωμή διπλού κάρμα αντιμετωπίζοντας τα ίδια θέματα που εκπροσωπούνται από την ιδιαίτερη φύση του εν λόγω ζωδίου. Στην παρούσα περίπτωση όπως είναι προσανατολισμένο το ωροσκόπιο δεν συμπίπτουν μεν στο αυτό ζώδιο, όμως παρ' όλα ταύτα ή σύνοδος αυτή έχει τη σημασία της και δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Εδώ τώρα θα πρέπει να επισημάνουμε ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που ενισχύει την ανωτέρω περιγραφή. Οι Ιχθύες και συνεπώς και η Παρθένος είναι εμπεριεχόμενα (intercepted) ζώδια, και μάλιστα στον 12ο και 6ο οίκο αντίστοιχα και συγχρόνως η Σελήνη, ο Κρόνος, ο Ήλιος, ο Ερμής, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας είναι εμπεριεχόμενοι (intercepted) πλανήτες.

Όπως είναι γνωστό, τα εμπεριεχόμενα (intercepted) ζώδια και οι πλανήτες θεωρούνται ότι έχουν επίδραση παρόμοια με τους ανάδρομους πλανήτες, επειδή είναι και αυτά ενδεικτικά των ιδιοτήτων που έχουν παραμεληθεί σε προηγούμενες ζωές. Τα εμπεριεχόμενα (intercepted) ζώδια και οι πλανήτες είναι πιο δύσκολο να ανταπεξέλθουν διότι περιορίζονται το ένα μέσα στο άλλο. Τα πλέον σημαντικά μαθήματα της ζωής λαμβάνονται από τη φύση του εμπεριεχομένου (intercepted) ζωδίου και των πλανητών.
Ένα εμπεριεχόμενο (intercepted) ζώδιο στο δωδέκατο οίκο δείχνει μια άλλη καρμική υποχρέωση προς εκπλήρωση, ιδιαίτερα δε εάν περιέχει έναν πλανήτη. Με την αναζήτηση σε βάθος των ιδιοτήτων αυτού του παγιδευμένου ζωδίου και του πλανήτη, καθώς και με την ανάλυση του εξουσιαστού και της θέσεώς του στο ζωδιακό, λαμβάνουμε τις απαντήσεις για το πώς θα εκπληρωθούν οι καρμικές απαιτήσεις που υποδεικνύονται υπό του εξουσιαστού του δωδέκατου οίκου. Ένα εμπεριεχόμενο (intercepted) ζώδιο και πλανήτης θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό μεγάλων άλυτων προβλημάτων πολύ περασμένων ζωών ή των ιδιοτήτων που μεταφέρθηκαν από πολλές προηγούμενες ζωές και όπως παρατηρούμε στο παγιδευμένο ζώδιο υπάρχουν 4 παγιδευμένοι πλανήτες.

Αλλά ας δούμε πώς επιδρά αυτή η διαμόρφωση του παρελθόντος επί του παρόντος. Ο Ουρανός είναι τοποθετημένος στον 6ο οίκο όπου σημειοδοτεί υπερβολική αγάπη προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία στις σχέσεις εν γένει, αποτέλεσμα των προηγούμενων κακών εμπειριών των σχέσεων του υποκειμένου και ιδίως των σχέσεων του γάμου και εν γένει των συναισθηματικών τοιούτων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κακώς αυτή νοούμενη ανεξαρτησία είναι εκείνη δια μέσω της οποίας θα λάβει το μάθημα του Ουρανού και του Υδροχόου στην παρούσα ενσάρκωση. Διότι ό,τι δεν επετεύχθη στο παρελθόν θα επιτευχθεί στο παρόν ή στο μέλλον, άλλως δεν επέρχεται η πρόοδος και η εξέλιξη της ψυχής. Αυτός είναι και ο λόγος που εκδηλώνονται οργανικές διαταραχές ένεκα νευρικών και ψυχικών παθήσεων.

Επομένως ο Υδροχόος και ο Ουρανός της προηγουμένης ενσαρκώσεως μαζί με τη Σελήνη η οποία αντιπροσωπεύει το σύμβολο της ψυχής, και η οποία ευρίσκεται σε περιορισμό ένεκα της θέσεώς της στο 12ο και σε σύγχυση ένεκα του τετραγώνου που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην παρούσα ενσάρκωση. Άρα τα μέσα που αποποιήθηκε το υποκείμενο στο παρελθόν ώστε να εξελιχθεί, καλείται δια των ιδίων μέσων στην παρούσα ενσάρκωση να το πετύχει. Επομένως κατά την με άλλα λόγια ομοιοπαθητική αντίληψη, άτομα στα οποία ενέχουν σημαίνουσα θέση ο Ουρανός, ο Υδροχόος, η Σελήνη, οι Ιχθύες (ζώδιο του 12ου), ο Ποσειδών (ως ο πλανήτης ο συσκοτίζων και διασπών τη Σελήνη ήτοι την ψυχή), ο Πλούτων (ως εξουσιαστής του ζωδίου στο οποίο ευρίσκεται ο συσκοτίζων τη Σελήνη Ποσειδών), ο Κρόνος ως πλανήτης που σημειδοτεί το παρελθόν και τις ημιτελείς και αντιδραστικές διαθέσεις κατά τον χρόνο εκείνο, η Παρθένος, ως εμπεριεχόμενο ζώδιο το οποίο φιλοξενεί τους εμπεριεχόμενους πλανήτες Ουρανό και Πλούτωνα, άτομα λοιπόν με αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι εκείνα δια των οποίων θα ληφθεί το μάθημα και θα προχωρήσει η ψυχή στην ανοδική της πορεία. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τρίγωνο του Διός επί της Σελήνης είναι ενδεικτικό των νέων ευκαιριών και τα ωφελειών που κερδήθηκαν από το κάρμα του παρελθόντος, επομένως πρέπει να αξιοποιηθεί αναλόγως.

Και πράγματι αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως θα μπορούσα να πω. Το τέκνο του υποκειμένου είναι γεννημένο στον Καρκίνο, εξουσιαστής Σελήνη, ο ωροσκόπος αυτού είναι στον Υδροχόο με εξουσιαστή τον Ουρανό ο οποίος ευρίσκεται στους Ιχθύς τόσον του ιδίου όσον και του ωροσκοπίου του υποκειμένου (μητέρας), και μάλιστα οι Ιχθύες του τέκνου είναι εμπεριεχόμενο ζώδιο και κατά συνέπειαν και ο Ουρανός, ο Ποσειδών του τέκνου ευρίσκεται στον 1ο οίκο του ανάδρομος δεικνύων την αδυναμία σωστής διακρίσεως των πραγμάτων και την ψυχική χαώδη κατάσταση ανάμεσα στις σχέσεις μητέρας-τέκνου. Αν θα θέλαμε να επεκτείνουμε την ερμηνεία πρέπει να προσθέσουμε τον Κρόνο και το Δία, πλανήτες που αναλύθηκαν ανωτέρω αναφορικά με την επίδρασή τους στο ωροσκόπιο που αναλύουμε και πλανήτες που εμπερικλείονται στον 12ο του τέκνου. Άρα εξ αυτών συμπεραίνεται ότι η σχέση τέκνου και μητέρας είναι μια κακή σχέση του παρελθόντος η οποία δεν κατανοήθηκε κατά το χρόνο εκείνον και η οποία καλείται να κατανοηθεί τώρα.

Οι ίδιες συνθήκες βρέθηκαν και στο ωροσκόπιο της πλέον σημαντικής σχέσεως του υποκειμένου, σχέση η οποία τελικά δεν επεβίωσε προκειμένου να εκπληρωθεί το τραχύ, στερητικό και αντιδραστικό κάρμα του υποκειμένου, το οποίο πεισματικά και εγωιστικά αρνείται να εξελιχθεί ταχέως. Έτσι στο ωροσκόπιο του τότε συντρόφου του υποκειμένου παρατηρήθηκε ότι ο ωροσκόπος ήταν στον Υδροχόο και στους Ιχθύς (οι Ιχθύες είναι επίσης εμπεριεχόμενο ζώδιο), Ουρανός στον 5ο και Καρκίνο, ο Πλούτων στον Λέοντα και 7ο, ο Κρόνος στην Παρθένο και 7ο, ο Δίας και η Αφροδίτη του ανδρός σε σύνοδο με τη Σελήνη του ωροσκοπίου του υποκειμένου, ο Κρόνος του ανδρός σε σύνοδο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα του υποκειμένου κ.ά.
Άλλωστε η συναισθηματική ευδαιμονία του υποκειμένου μπορεί να επιτευχθεί μόνο δια μέσου του Υδροχόου αφού η Αφροδίτη του ωροσκοπίου του είναι τοποθετημένη στο ζώδιο αυτό, πλην όμως ορφανή όψεων, πράγμα που δείχνει την ανάγκη της για έκφραση και ολοκλήρωση δια των χαρακτηριστικών του Υδροχόου.

Ας επανέλθουμε όμως στην επίδραση που ασκεί ο Ουρανός με την αντίθεσή του επί του Κρόνου, η οποία σημειοδοτεί σοβαρές εσωτερικές διαμάχες, περιορισμούς και ατυχείς αποφάσεις, καθώς και έλλειψη περιπτώσεων στις οποίες θα μπορούσε το υποκείμενο να προοδεύσει, όπως επίσης και την έλλειψη της αναγκαίας δυνάμεως προς εκμετάλλευση των εκάστοτε παρουσιαζομένων περιπτώσεων. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να αρθούν μόνον με την ανώτερη πνευματική διανόηση, κάτι όμως που απαιτεί υπέρβαση των δυσμενών χαρακτηριστικών που προαναφέρθηκαν.

Ας εξετάσουμε όμως τώρα τη θέση του Ποσειδώνα η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως σημαντική, διότι είναι εκείνος ο πλανήτης που προσβλέπει με τρίγωνο τον Κρόνο και τον Ήλιο. Και όπως γνωρίζουμε ο μεν Κρόνος αντιπροσωπεύει το παρελθόν και κατά συνέπειαν τις δυνατότες που αποκτήθηκαν σε παλαιότερες ενσαρκώσεις, καθώς και τον τομέα της ζωής όπου θα βιώνεται συχνά ο πόνος και η απογοήτευση. Είναι με άλλα λόγια η θέση όπου καταγράφεται το αποθηκευμένο κάρμα και όπου αναφέρεται προδήλως η ευθύνη των παρελθόντων πράξεων.

Ο Ποσειδών στον 9ο οίκο της προηγουμένης ενσαρκώσεως δείχνει ότι επεκράτησε ροπή στην κατανόηση της θρησκείας και της δημιουργίας του κόσμου και γενικώτερα στην ερμηνεία κοσμοθεωρητικών και μεταφυσικών προβλημάτων, ενώ παράλληλα εξεδήλωσε τάση προς φανταστικά ταξίδια και ανάλογες επικοινωνίες, όπως αστρικά ταξίδια, υπνωτισμούς κ.τ.ό.

Η ανάδρομη θέση του όμως μας πληροφορεί ότι υπήρξε μια κατά κάποιον τρόπο χαώδης ενασχόληση με τα ζητήματα αυτά τα οποία ήταν ανώτερα των δυνάμεων του υποκειμένου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η γρήγορη απογοήτευση και οι διαψεύσεις, οι οποίες ενδεχομένως να οδήγησαν και σε νευρώσεις. Όμως τα τρίγωνα που σχηματίζει με τον Κρόνο και τον Ήλιο ευκρινώς καταδεικνύουν ότι οι ανωτέρω τάσεις είναι ζωηρές στην παρούσα ενσάρκωση, όμως δεν εκφράζονται πρακτικά στο επιθυμητό επίπεδο ένεκα του ψυχικού αποπροσανατολισμού και της περιπλοκής (Σελήνη τετράγωνο Ποσειδών). Πάντως το τρίγωνο επί του Ηλίου δείχνει ότι θα ασκηθεί ως ένα βαθμό πρόοδος πνευματική. Άλλωστε και η θέση του Ποσειδώνος στον 8ο και στο Σκορπιό της παρούσης ενσαρκώσεως καταδεικνύει την έντονη τάση για ενασχόληση με ζητήματα που άπτονται του υπερπέραν όμως το ανάδρομον του πλανήτου παρακωλύει και περιπλέκει την έρευνα ένεκα εσωτερικών συγχύσεων και πλημμελούς γνώσεως του τρόπου.

Είναι τώρα καιρός να εξετάσουμε τον Πλούτωνα στο γενέθλιο χάρτη ο οποίος φωτίζει τον τομέα της ζωής στον οποίο πρέπει τα μαθήματα να ολοκληρωθούν, προκειμένου η ψυχή να προχωρήσει στην ανοδική της πορεία. Ο Πλούτωνας σημειοδοτεί την αναγέννηση και το μετασχηματισμό, είναι επομένως ο πλανήτης που συμβολίζει την ανανέωση, την αναζωογόνηση και την ανάσταση. Όταν ευρίσκεται στον έβδομο οίκο, είναι ενδεικτικό των πολλών προηγούμενων υπάρξεων.

Όπως παρατηρούμε ο Πλούτων είναι εμπεριεχόμενος στον 6ο και στην Παρθένο και συγχρόνως ανάδρομος. Ως ανάδρομος πλανήτης θεωρείται ένας ακόμη καρμικός δείκτης. Η ποιότητα του πλανήτη πιστεύεται ότι είτε είχε διαχειρισθεί λανθασμένα είτε με ανωριμότητα σε μια προηγούμενη ζωή. Στην παρούσα ζωή επομένως, απαιτείται επί πλέον προσπάθεια και οι προκλήσεις είναι έντονες, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η ανισορροπία. Παράλληλα ως εμπεριεχόμενος πλανήτης, είναι επίσης ενδεικτικό μεγάλων άλυτων προβλημάτων πολύ περασμένων ζωών ή των ιδιοτήτων που μεταφέρθηκαν από πολλές προηγούμενες ζωές.

Οι δυσμενείς όψεις του Πλούτωνα εν γένει δείχνουν τις διαψεύσεις και τις απογοητεύσεις, που είναι τα μαθήματα και τα χρέη που πρέπει να πληρωθούν και να βελτιωθούν στην παρούσα ζωή. Μια προσεκτική ματιά θα μας αποκαλύψει αυτά τα χρέη και τα μαθήματα. Κατά πρώτον η σύνοδος που σχηματίζει με τον Ουρανό, επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα της ψυχής για την αποκατάσταση της αρμονίας και της ισορροπίας της με ό,τι ο Ουρανός αντιπροσωπεύει, όπως περιγράφηκε ανωτέρω. Άρα δεν επίκειται πρόοδος εάν δεν αποτιναχθεί η κρόνια διαβρωτική, περιοριστική και αντιδραστική αντίληψη προς την ανώτερη γνώση. Στο σημείο αυτό πρέπει να εστιασθεί ολόκληρη η προσοχή του υποκειμένου, διότι οι όψεις των δύο αυτών πλανητών συμβαίνουν σπάνια και διαρκούν μεγάλα χρονικά διαστήματα. Στην περίπτωση αυτή, η περιοριστική και ελεγκτική επιρροή του Κρόνου συνδυάζεται με την εκρηκτική και εκκαθαριστική επιρροή του Πλούτωνος και παράγει στην αρνητική όψη που ευρίσκονται αποτελέσματα που θα διατηρηθούν στην παρούσα ενσάρκωση και θα μεταφερθούν και σε επόμενες.

Είναι καιρός τώρα να εξετάσουμε ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της καρμικής ερμηνείας του ωροσκοπίου και αυτό είναι οι Δεσμοί της Σελήνης. Γενικά θα πρέπει να πούμε ότι οι δεσμοί της Σελήνης είναι σημεία συνάντησης μεταξύ της Γης, του Ηλίου (πνεύμα) και της Σελήνης (ψυχή). Ο Νότιος Δεσμός απεικονίζει τα επιτεύγματα ή τις ήττες των προηγουμένων ενσαρκώσεων και η θέση του θεωρείται το πλέον αδύναμο σημείο του ωροσκοπίου.

Ο Βόρειος Δεσμός αποκαλύπτει τις νέες εμπειρίες και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου οι εμπειρίες του παρόντος να ωφελήσουν τις μελλοντικές ενσαρκώσεις. Ο Βόρειος Δεσμός πιστεύεται ότι εμπεριέχει τις απαντήσεις του τρόπου δια του οποίου απελευθερώνεται το δυσμενές κάρμα των προηγουμένων ενσαρκώσεων που μεταφέρθηκε από το Νότιο Δεσμό.

Στο ωροσκόπιό που εξετάζουμε ο Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο και ο Νότιος Δεσμός στο Σκορπιό δείχνουν ότι το υποκείμενο έχει να αντιμε¬τωπίσει ένα από τα δυσκολότερα καρμικά μαθήματα του Ζωδιακού. Ο προορισμός του σ' αυτή τη ζωή είναι να διαμορφώσει ένα νέο σύστημα αξιών και ηθικών αντιλήψεων. Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις απόλαυσε την εξουσία, γοητεύτηκε και γεύτηκε ο,τιδήποτε ήταν κρυφό, μυστικό και ασυνήθιστο. Η περιέργεια ιδιαίτερα ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για να δημιουργήσει οποιαδήποτε επαφή.

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, υποχρεώθηκε να βιώσει πλουτώνιες καταστάσεις και επιβεβλημένες καταστροφές, των οποίων η υποσυνείδητη ανάμνηση το βασανίζει ακόμα. Σαν αποτέλεσμα, φοβάται τόσο πολύ την οποιαδήποτε αλλα¬γή, ώστε αναπτύσσει αρνητική συμπεριφορά απέναντι σε ο,τι¬δήποτε και οποιονδήποτε προσπαθήσει να αλλάξει ή να εκσυγχρονίσει τη ζωή του, ακόμα και αν πρόκειται για το καλό του. Ο λόγος για τον οποίο στο παρελθόν βίωσε τόσο σκληρές καταστάσεις, ήταν η ανάγκη να αναθεω¬ρήσει τις ψεύτικες ηθικές αξίες που ενστερνίζονταν.

Το υποκείμενο είχε να παλέψει μ’ ένα πολύ δυνατό και πρωτόγονο σεξουαλικό ένστικτο, που συνεχώς το έριχνε εκτός ισορροπίας με τις παρορμήσεις και τις επιλογές του. Συνήθιζε να ψάχνει επιβεβαίω¬ση σ’ όλων των ειδών τις σεξουαλικές σχέσεις, οι οποίες λόγω κακής επιλογής, τελικά καθίσταντο καταστροφικές για το Εγώ του.

Οι σεξουαλικές του σχέσεις ικανοποιούσαν την ανάγκη του να επιβάλλεται, γι' αυτό και ξέφευγε από τα ισχύοντα πρότυπα ηθικής. Αντίθετα, δημιουργούσε εύκολα παράνομες σχέσεις ή σχέσεις αντισυμβατικές, από τις οποίες για να απαλλαγεί τελικά αναγκάζονταν να κάνει ριζικές αλλαγές στη ζωή του.

Στην περασμένη του ζωή το υποκείμενο βίωσε μεγάλες απώλειες και αυτός ο φόβος το ακολουθεί ακόμα. Το έντονο πάθος του, η πλεονεξία και η ζηλοτυπία δεν το άφησαν να χαρεί τον έρωτα, γι' αυτό έμενε πάντα ανικανοποίητο. Σε κάθε σχέση του εξυπηρετούσε τα δικά του εγωιστικά συμφέροντα κι έτσι χειρίζονταν τους συντρόφους του χωρίς πραγματική αγάπη. Κάποιες φορές μπορεί να βίωσε καθοριστικά γεγονότα και δυστυχώς, αν δεν έχει κατανοήσει τα προηγούμενα μαθήματα, παρόμοιες καταστάσεις θα επαναληφθούν και σ' αυτή την ενσάρκωση. Τελικά, μπερδεμένο και πικραμένο από αυτά που συνέβαιναν γύρω του, με μεγάλη του ευχαρίστηση κατέστρεψε μόνο του, ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τις καταστάσεις.

Γι' αυτό το κάρμα που βιώνεις τώρα είναι από τα πιο σημαντικά. Τα πάντα σχετίζονται με τις αξίες και τα πιστεύω που είχε στην προηγούμενη ζωή του. Έχει γεννηθεί με συναισθήματα ενοχής και έχει ενδόμυχα μια μεγάλη επιθυμία για εξαγνισμό. Ακόμα και σήμερα, οι περισσότερες επιλογές του, κυβερνώνται από το υποσυνείδητο (Πλούτων, Σκορπιός), θαμμένο και καμουφλαρισμένο καλά, πίσω από τις δομές τις κοινωνικής συμ¬βατικότητας.

Εξωτερικά, προβάλλει μια χαρούμενη και ανέμελη προ¬σωπικότητα, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν μυστηριώ¬δεις και πολύπλοκες καταστάσεις στο μυαλό του. Είναι από¬λυτα σίγουρο, ότι αυτή η διάσταση εσωτερικού κόσμου και εξωτερικών επιλογών σε συνδυασμό με την παλιά συνήθεια της επαναστάσεως που είναι βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδη¬το, θα δημιουργήσουν προβλήματα στα οικονομικά (άξονας Ταύρου, Σκορπιού), στους έρωτες, στην οικογένεια και στο γάμο.

Όσο αρνείται να οικοδομήσει καινούργιες και υγιείς θεμελιώδεις αξίες πάνω στις οποίες να βασίσει τη ζωή και την συμπεριφορά του, τόσο θα δημιουργεί κρυφές καταστάσεις και θ’ αφήνει τα προβλήματα να συσσωρεύονται, μέχρι που όλα μαζί να δημιουργήσουν μια κατάσταση τόσο εκρηκτική και ηφαιστειώδη, που όλες οι καταστροφικές εξελί¬ξεις είναι πιθανές.

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις και μέσα από μοιραίες δια¬δικασίες, έχει υποστεί προδοσίες και βαθιές συναισθηματικές πληγές. Τώρα, φοβάται τόσο πολύ τον ψυχικό πόνο, που και μόνο με την υποψία ότι θα πληγωθεί, αντιδρά σαν αγρίμι, καταστρέφοντας ό,τι νομίζει ότι το απειλεί, δείχνοντας ψυχική σκληρότητα και δημιουργώντας προσωπι¬κές βεντέτες.

Για το λόγο αυτόν στην ενσάρκωση αυτή είναι επιβεβλημένο καθήκον του να προσπαθήσει να επαναφέρει τη γαλήνη στην ψυχή του και την αρμονία στο περιβάλλον του. Θα πρέπει να εμπιστευτεί τους άλλους και να τους στηρίξει χωρίς ιδιοτέλεια, φροντίζοντας για την δική τους ευτυχία.

Στη σχέση του με τον σύντροφό του το υποκείμενο είναι σκόπιμο να αποφύγει την τάση για απιστίες ή τη ρήξη της εμπιστοσύνης και να κτίσει μια σχέση αμοιβαίας αγάπης και εμπιστοσύνης. Αν καταφέρει να δημιουργήσει μια τακτοποιημένη ζωή με ειλικρίνεια και ενότητα, θα απαλλαγεί από όλα τα καρμικά χρέη του.

Ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως, συνεπώς και οι εξουσιαστές αυτών, Αφροδίτη, Ερμής και Κρόνος, λειτουργούν θετικά για το Κάρμα του όταν ενέχουν μια δυναμική και θετικά ακτινοβολούμενη θέση στο ωροσκόπιο του συντρόφου του.

Το βασικό πρόβλημα των Δεσμών, είναι η υπερβο¬λική ύπαρξη ενστίκτων στη ψυχοδομή, ενισχυμένη από τη στενοκεφαλιά και την εμμονή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ταύρου. Εξ αιτίας των βίαιων συναισθημάτων που δεν εκφράζονται, πρέπει το υποκείμενο να αναπτύξει πολλά σημεία συναισθηματικής αποφορτίσεως.

Για να χειριστεί σωστά τις επιταγές των Δε¬σμών πρέπει να κόψει τις γέφυρες όλων των βίαιων συναισθημάτων που κουβαλά από το παρελθόν και να μάθει να χρησιμοποιεί σωστά και εποικοδομητικά τις τεράστιες ποσότητες γήινης ενέργειας που διαθέτει. Να μάθει τη διαφορά μεταξύ του νοήματος των λέξεων ΘΕΛΩ και ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστεί ανίκανο να αναγνωρίσει τί πραγματικά θέλει, αν συνεχώς είναι περικυκλωμένο με αυτά που νομίζει ότι του χρειάζονται. Όσο πλησιέστερα φθάνει τη ψυχοσύνθεση του Βόρειου Δεσμού του, τόσο περισσότερο πλησιάζει στην πολυπόθητη γι’ αυτό σταθερότητα.

Ο αστρολογικός οίκος του Νότιου Δεσμού, δείχνει ποιός είναι ο τομέας και ποιό το είδος των επίπονων εμπειριών του παρελθόντος, ενώ του Βόρειου, ποιός είναι ο τομέας που πρέ¬πει να εργαστεί το υποκείμενο σκληρότερα, ώστε να πάψουν οι υπονομευτι¬κές δυνάμεις και κινήσεις να αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής του.

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις βίωσε εγκληματικές εμπειρίες, ή ασχολήθηκε με ζητήματα μαγείας. Σήμε¬ρα, πρέπει να ανασύρει από το υποσυνείδητό του όλα τα αρνητικά και κατώτερα συναισθήματα (Σκορπιός, Πλούτων), και αφού καθαρθεί μέσα από ένα συμβολικό θάνατο (Σκορπιός), να αναγεννηθεί, διαμορφώνοντας νέες ηθικές αξίες (2ος οίκος) με σω¬στότερες και ηθικότερες βάσεις.

Οι πλανήτες που σχηματίζουν στο παρελθόν (Νότιος Δεσμός) τετράγωνο, δείχνουν αυτό ακριβώς το θέμα για το οποίο γεννηθήκαμε πάλι στη γη, δηλαδή δείχνουν τα άλυτα θέματά μας. Ένας πλανήτης σε τετράγωνο με τον Νότιο Δεσμό αντιπροσωπεύει ένα πρόσωπο, περίσταση ή θέμα που πέρασε, εξοργίστηκε, εξόργισε, δημιούργησε πόνο, θυμό, αύξησε το κάρμα και στην παρούσα ζωή πρέπει το υποκείμενο να ασχοληθεί με αυτό και να λύσει τα όποια προβλήματα.

Όλα τα τετράγωνα με τον Νότιο Δεσμό δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά τα δικά μας λάθη. Μερικά τετράγωνα αντιπροσωπεύουν απλώς την αδυναμία μας σε ένα πρόσωπο που έρχεται και επανέρχεται στην ζωή μας. Μπορεί τα λάθη να τα κάνει αυτό το πρόσωπο και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να σταματήσουμε την εξάρτηση.

Γωνίες τετραγώνου από πλανήτες στους Δεσμούς της Σε¬λήνης, ενεργούν αρνητικά και δηλώνουν δυσκολίες επίτευξης του κεντρικού μαθήματος της ενσάρκωσης. Αν δέχεται τε¬τράγωνο ο Νότιος Δεσμός, τότε το άτομο διαθέτει ποιότη¬τες χαρακτήρα τέτοιες, που ενισχύουν τις υποσυνείδητες τά¬σεις του από προηγούμενες ζωές και το εμποδίζουν στην εκ¬πλήρωση των επιταγών του Βόρειου Δεσμού του.

Η Σελήνη σε τετράγωνο με το Νότιο Δεσμό στο ωροσκόπιο που εξετάζουμε δείχνει την αποτυχία της περασμένης ενσαρκώσεως για ψυχική ηρεμία η οποία στην παρούσα μπορεί να επιτευχθεί μέσω του Βόρειου Δεσμού ώστε να απελευθερωθεί το δυσμενές κάρμα των προηγουμένων ενσαρκώσεων που μεταφέρθηκαν από το Νότιο Δεσμό και αυτό μπορεί να συμβεί με μια αρμονική οικογενειακή ζωή, κάτι όμως που πολύ δύσκολα επιτυγχάνεται διότι το τετράγωνο της Σελήνης επί του Βορείου Δεσμού προαγγέλλει προβλήματα στον τομέα αυτόν, όπως προβλήματα με τη μητέρα και το σύζυγο.

Τα τρίγωνα των Δεσμών της Σελήνης υποδεικνύουν ευκαιρίες ή ταλέντα που βοηθούν στην επί¬τευξη του σκοπού του καρμικού μαθήματος. Δυο τέτοια τρίγωνα επί του Νοτίου Δεσμού είναι αυτά του Ηλίου και του Ερμού. Το τρίγωνο του Ηλίου δείχνει ότι τα καρμικά γεγονότα στη ζωή κατά πάσα πιθανότητα σχετίζονται με τις ερωτικές σχέσεις, με τα παιδιά ή με τα θέματα εξουσίας και ηγεσίας. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη ενσάρκωση του υποκειμένου έπαιξε ο πατέρας ή κάποιο πρόσωπο γένους αρσενικού, το οποίο επέδρασε καταλυτικά στις επιλογές. Επειδή ο Βόρειος Δεσμός δεν σχηματίζει όψη με τον Ήλιο, ή η όψη του εξαγώνου είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη, το ζήτημα του πατέρα θα πρέπει να επιλυθεί μέσω του συζύγου ή μέσω ατόμου που θα επιδράσει αρμονικά και καταλυτικά στη ζωή του, όπως αναλύθηκε ανωτέρω. Για το λόγο αυτό παρατηρείται τάση προς σύναψη σχέσεων με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ομοίως το τρίγωνο του Ερμού επί του Νοτίου Δεσμού δείχνει την τάση του υποκειμένου στην περασμένη ζωή για κριτική ανάλυση των πάντων, δεδομένου όμως ότι ο Βόρειος Δεσμός δεν σχηματίζει όψη, η δε όψη του εξαγώνου είναι ιδιαίτερα ασθενής, η τάση αυτή στην παρούσα ενσάρκωση είναι υποβαθμισμένη δεδομένου ότι επισκιάζεται από την επιπολαιότητα και τη βιασύνη του Άρεως με τον οποίο σχηματίζει σύνοδο στην ακμή του πρώτου οίκου. Επομένως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχέση της συνόδου του Άρεως μετά του Ερμού ώστε να επιδράσει ευμενώς στην κριτική ανάλυση ο Ερμής.

Ο Ποσειδώνας σε αντίθεση με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και σε ασθενή σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό, δείχνει έναν ταραγμένο ψυχισμό που πασχίζει να ισορροπήσει όμως με απατηλές σχέσεις και επιλογές, και με επαφές με άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.

Τέλος, ο κλήρος του κάρμα ευρίσκεται στον Κριό σε σύνοδο με τον Άρη και τον Ερμή και επομένως δέχεται τα χαρακτηριστικά των δυο αυτών πλανητών τα οποία προδιαθέτουν σε επισφαλείς και βιαστικές κρίσεις, σε επιπόλαιους χειρισμούς και παράτολμες ενέργειες εγωιστικού χαρακτήρα, συνέπεια των οποίων είναι εκάστοτε η απογοήτευση και η υπερβολική ψυχική κόπωση. Αυτό βέβαια είναι ένα χαρακτηριστικό που κυριάρχησε και στην προηγούμενη ενσάρκωση αν δεχθούμε ότι το ανατέλλων ζώδιο της παρούσης ζωής ήταν το ζώδιο του Ηλίου της προηγουμένης ζωής, δηλαδή ο Κριός, ο οποίος και πάλι επανέρχεται ως το ανατέλλων ζώδιο στην παρούσα ενσάρκωση.

Απώτερος σκοπός της ερμηνείας ενός καρμικού ωροσκοπίου είναι η κατανόηση των αιτιών που μας αναγκάζουν να εκδηλώνουμε τις όποιες συμπεριφορές μας και να υφιστάμεθα καταστάσεις δυσερμήνευτες στη ζωή μας, ώστε με την προσκτηθείσα γνώση να κάνουμε πιο υποφερτό το ταξίδι της εξελίξεώς μας. Στην αντίθετη περίπτωση, μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια ενός καθηγητού μας στο Γυμνάσιο που όταν δεν μαθαίναμε το μάθημα μας έλεγε: «Μη στενοχωριέστε, του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε». Έτσι γίνεται και στην έλευσή μας στη ζωή. Αν δεν μάθουμε καλά το μάθημα, πάλι εδώ θα ξαναρθούμε να περάσουμε τα ίδια και τα ίδια. Και το υποκείμενο, σύμφωνα με την ερμηνεία, γνωρίζει πολύ καλά τί σημαίνει να πληρώνεις ξανά και ξανά για το ίδιο μάθημα.

Είναι τόσα που μπορεί κανείς να αρυσθεί από το παρελθόν για κάθε ιδιαίτερη αντίδραση που εκδηλώνεται στην παρούσα ενσάρκωση και να αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τις εσωτερικές παρορμήσεις και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς, που δεν είναι δυνατόν σε μια τόσο αδρή ανάλυση να περιγραφεί, δεδομένου ότι στην ανωτέρω ερμηνεία ελήφθησαν τα πλέον σημαντικά ερμηνευτικά στοιχεία.